Pembikinan Semula Filem Malaysia - Terbalik (Upside Down) Untuk 34 Negara Seluruh Dunia
  (Courtesy by NEYRASHAZEYRA, Aug 2017)
Filem Malaysia-TERBALIK Bakal Dibikin Semula Untuk 34 Buah Negara
  (Courtesy by Mohd Norafzal bin Narawi, Aug 2017)
Bront takes on unique challenge
  (Courtesy by Dennis Chua from New Straits Times, 28 Aug 2017)
Multi-Million Dollar Deal for the Remake of ‘TERBALIK/UPSIDE DOWN’ Film
  (Courtesy by The Iskandarian, 25 Aug 2017)
‘Terbalik’ to get remake in 34 countries | Showbiz
  (Courtesy by CinemaOnline on Showbiz, 22 Aug 2017)
‘Terbalik’ to get remake in 34 countries
  (Courtesy of Berita Selebriti Malaysia, 22 Aug 2017)
‘Terbalik’ to get remake in 34 countries
  (Courtesy of Just Read Online, 22 Aug 2017)
Ivanhoe Pictures Signs Deal With 42nd Pictures For ‘Upside Down’
  (Courtesy by VideoAge, 22 Aug 2017)
Ivanhoe acquires remake rights to Malaysian horror 'Upside Down'(exclusive)
  (Courtesy by Liz Shackleton from Screen Daily, 22 Aug 2017)
Horror flick to have U.S. adaptation
  (Courtesy by Dennis Chua from New Straits Times, 22 Aug 2017)
Terbalik | Upside-Down
  (Courtesy by Kylie wenn from cre8tone, 21 Aug 2017)
‘Terbalik’ Tembusi Platform Pasaran Global
  (Courtesy of Finas, 21 Aug 2017)
"Terbalik" to get remake in 34 countries
  (Courtesy by The Hive Asia on Yahoo Lifestyle Singapore, 21 Aug 2017)
"Terbalik" to get remake in 34 countries
  (Courtesy by The Hive Asia on Yahoo! Philippines, 21 Aug 2017)
"Terbalik" to get remake in 34 countries
  (Courtesy by The Hive Asia, 21 Aug 2017)
"Terbalik" bakal diterbitkan di 34 negara
  (Courtesy by Ashraf Nasser from Cinema Online, 21 Aug 2017)
Upcoming local movie Terbalik will get a Hollywood edition
  (Courtesy by Angelin Yeoh on Astro Go Read, 19 Aug 2017)
Upcoming local movie Terbalik will get a Hollywood edition
  (Courtesy by Angelin Yeoh from star 2.com, 19 Aug 2017)
TERBALIK / UPSIDE DOWN | Malaysian Multi-million Dollar Deal Film Project
For 34 Countries Worldwide | Ivanhoe Pictures and 42nd Pictures Sdn Bhd
  (Courtesy by Mouse Mommy, 19 Aug 2017)
Script for Malaysian film set for Hollywood remake
  (Courtesy by Bissme S. from theSundaily, 19 Aug 2017)
Syarikat tempatan dapat hak cipta pembuatan semula filem di 34 negara
  (Courtesy by Kamarul Anuar Mohamed Nasir from Malaysia Gazette, 18 August 2017)
'Pembikinan Semula' Filem TERBALIK/UPSIDEDOWN Untuk Pasaran Global
  (Courtesy by Syafiera Yamin, 18 August 2017)
Filem Malaysia Terbalik / Upside Down di’Remake’ Oleh Syarikat Hollywood Untuk Pasaran Global
  (Courtesy by Bro Framestone, 18 August 2017)
Xtreme Media scores again
  (Courtesy by Boon Chan from The Starit Times, 12 Dec 2016)
Singapore's Xtreme Media is a winner at ATF and ScreenSingapore for the second year running
  (Courtesy by Boon Chan from The Starit Times, 09 Dec 2016)
Can you list 10 things you love about Malaysia and its people?
  (Courtesy by Mumtaj Begum from Star2, 28 Aug 2016)
Telly talk varied Merdeka themed fare
  (Courtesy by Tahir Alhamzah from NST Online, 20 Aug 2016)
One more week to send in 400 word synopsis to Panasonic’s short film competition
  (Courtesy by Deric ECT from Daily Seni, 19 Aug 2016)
42nd Pictures-Panasonic to cultivate new filmmakers with Digital Short Film Competition
  (Courtesy by Mila Ismail from Kr8tif Express, 12 Aug 2016)
Pembikinan Semula Filem Malaysia - Terbalik (Upside Down) Untuk 34 Negara Seluruh Dunia
(Courtesy by NEYRASHAZEYRA, Aug 2017)


Syarikat penerbitan yang memenangi Anugerah Malaysia untuk filem NOTA, 42nd Pictures Sdn Bhd yang diasaskan oleh Yasu dan Bea Tanaka, secara rasminya mengumumkan perjanjian mereka dengan Ivanhoe Pictures iaitu sebuah syarikat Hollywood, untuk filem mereka TERBALIK / UPSIDE DOWN yang merupakan sebuah filem Malaysia di Pawagam Mini P. Ramlee, FINAS Hulu Klang. Perjanjian ini telah melakar sejarah Malaysia kerana ia menandakan yang pertama kali terjadi! Wow perjanjian apa ni?

Skrip asal TERBALIK / UPSIDE DOWN adalah hasil karya Yasu Tanaka, iaitu juga pengarah dan penulis NOTA. Filem NOTA yang diterajui oleh Maya Karin, telah memenangi Anugerah Skrin Terbaik untuk Festival Filem Malaysia 2016 (FFM28) manakala Maya Karin juga memenangi Anugerah Pelakon Terbaik untuk Anugerah Skrin 2016.

Ivanhoe Pictures telah membaca skrip TERBALIK / UPSIDE DOWN semasa Forum Pembiayaan Asia Hong Kong (HAF) 2017 dan telah memperoleh hak pembikinan semula untuk mereka di 34 negara termasuk Amerika Utara, Perancis, United Kingdom, China, Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Latin, India dan Vietnam. Pengeluaran filem pembuatan semula berdasarkan senario asal TERBALIK / UPSIDE DOWN akan bermula di Amerika Syarikat pada tahun 2018.

Ivanhoe Pictures iaitu sebuah syarikat SK Global adalah sebuah filem dan pembiayaan televisyen serta entiti pengeluaran, yang membangun, menghasilkan, dan memperoleh kandungan untuk penonton global. Selain menghasilkan filem hit Korea dengan Fox International Productions tahun lalu THE WAILING, Ivanhoe juga bekerjasama dengan Beijing Hairun Pictures untuk MY OTHER HOME, yang ditayangkan pada Festival Filem Antarabangsa Shanghai 2017 dan dikeluarkan di China pada 4 Ogos. Ivanhoe juga sedang dalam proses pengeluaran CRAZY RICH ASIANS, yang diarah oleh Jon Chu dan akan dikeluarkan di seluruh dunia oleh Warner Bros pada awal tahun 2018.

Walaupun TERBALIK / UPSIDE DOWN masih belum dimulakan penggambaran, 42nd Pictures mengesahkan bahawa storyboard filem ini telah ditetapkan. Filem ini berjaya memenangi Anugerah Penghasilan Aurora Media, dengan memperolehi SGD20,000, semasa Forum Pembiayaan Asia Tenggara (SAFF) 2016 yang diadakan di Singapura. 

TERBALIK / UPSIDE DOWN juga telah tersenarai pendek untuk Forum Pembiayaan Asia Hong Kong (HAF) 2017 yang menjadikannya satu-satunya projek Malaysia daripada 24 projek yang akan disenarai pendek tahun ini. TERBALIK / UPSIDE DOWN, sebuah filem berbahasa Melayu sepenuhnya, mempunyai potensi bernilai RM12 hingga 16 juta dengan perjanjian dari Ivanhoe Pictures. Filem ini adalah cerita seram yang menakutkan yang menggambarkan kisah seorang pelakon yang terperangkap dalam bangkai kereta terbalik di dalam hutan dan diseksa oleh sekumpulan lelaki yang kejam dan sadis. TERBALIK / UPSIDE DOWN akan dihasilkan oleh Bea Tanaka dan diarahkan oleh Yasu Tanaka, dan dibintangi oleh Bront Palarae. Acara itu turut dihadiri oleh Dato' Azmir Saifuddin Muthalib, Timbalan Ketua Pengarah FINAS dan Dato' Mahyidin Mustakim, Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Kandungan Kreatif Malaysia (CCAM). 

Filem Malaysia-TERBALIK Bakal Dibikin Semula Untuk 34 Buah Negara
(Courtesy by Mohd Norafzal bin Narawi, Aug 2017)
Bismillah,

Siapa sangka filem arahan Yasu Tanaka dari Malaysia akan dibikin semula oleh penerbit-penerbit filem daripada 34 buah negara tidak lama lagi. Yasu Tanaka yang juga pernah menghasilkan filem Nota, telah memenangi Anugerah Skrin Terbaik di Festival Filem Malaysia 2016 (FFM28) tahun lalu. Filem arahannya juga telah membuktikan pelakon Maya Karin layak merangkul anugerah Pelakon Wanita Terbaik untuk Anugerah Skrin 2016.


Ivanhoe Pictures, merupakan salah sebuah syarikat yang melibatkan penerbitan filem, pembiayaan siaran televisyen serta entiti pengeluaran yang mana ia berfungsi sebagai entiti pengeluaran yang membangun, menghasilkan dan mendapatkan kandungan serta jalan cerita untuk pasaran global.

Sewaktu di Forum Pembiayaan Hongkong Asia, Ivanhoe Pictures telah membaca skrip filem TERBALIK/UPSIDE DOWN dan berminat untuk mendapatkan hak pembikinan semula filem tersebut untuknya di 34 buah negara seperti Amerika Utara, Perancis, United Kingdom, China, Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Latin, India dan Vietnam. Amerika Syarikat bakal mengambil langkah awal memulakan pembikinan filem TERBALIK pada tahun 2018 dengan mengekalkan senario seperti jalan cerita asal.
John Penotti, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Ivanhoe Pictures memberitahu yang beliau gembira untuk bekerjasama dengan 42nd Pictures untuk filem TERBALIK. Beliau yang ditemui baru sahaja menghabiskan masa selama setahun di Malaysia bagi menyiapkan penggambaran filem Crazy Rich Asian.
Filem TERBALIK arahan Yasu Tanaka yang dibintangi oleh pelakon hebat tanahair, Bront Palarae ini pada aku mempunyai jalan cerita yang unik dan menarik. Kalau korang pernah menyaksikan filem BURIED arahan Rodrigo Cortes, korang boleh agak plot dan jalan cerita filem TERBALIK ini. Filem berdurasi 80 minit ini bergenre psycho thriller, mengisahkan tentang seorang pelakon terkenal negara yang mengalami masalah rumahtangga terlibat dalam kemalangan jalanraya di sebuah kawasan peegunungan sewaktu dalam perjalanan ke lokasi penggambaran. Keretanya terbalik dan dia sendiri terperangkap di dalamnya, di dalam hutan.

Tiada air, tiada makanan dan kehilangan banyak darah dia terdesak meminta pertolongan. Tiada signal telefon, hon kereta yang tak berfungsi dan enjin kereta yang tidak boleh dihidupkan menyukarkan lagi untuknya meloloskan diri. Seorang budak datang cuba memberikan bantuan tetapi dia tak tahu yang nyawanya bakal menjadi taruhan dan permainan skrip yang dilakonkannya sendiri.

Nak tahu kesudahan filem ini. Jangan lupa saksikannya nanti di pawagam-pawagam berhampiran di seluruh negara.
Multi-Million Dollar Deal for the Remake of ‘TERBALIK/UPSIDE DOWN’ Film
(Courtesy by The Iskandarian, 25 Aug 2017)


Malaysian Award-winning, production company renowned for Nota, 42nd Pictures Sdn Bhd, founded by Yasu and Bea Tanaka, has officially announced their agreement with Ivanhoe Pictures, a Hollywood company, for their film, TERBALIK / UPSIDE DOWN, a Malaysian feature film, at FINAS Hulu Kelang – Pawagam Mini P.Ramlee. This deal has made Malaysian history as it signifies the first of its kind to achieve this feat.

Multi-Million Dollar Deal for the Remake of ‘TERBALIK/UPSIDE DOWN’ Film 5
42nd Pictures Sdn Bhd founders, Yasu and Bea Tanaka

TERBALIK / UPSIDE DOWN is an original screenplay written by Yasu Tanaka, the director and writer of NOTA. The film NOTA nabbed the Best Screenplay award for Festival Film Malaysia 2016 (FFM28) while Maya Karin, playing the lead actress role, won the Best Actress award for Anugerah Skrin 2016.

Ivanhoe Pictures read the script of TERBALIK / UPSIDE DOWN during Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017 and has acquired the remake rights for it in 34 countries which includes North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. The production of the remake movies based on TERBALIK / UPSIDE DOWN’s original screenplay will commence with United States of America in 2018.

Ivanhoe Pictures (an SK Global company) is a motion picture and television financing and production entity, which develops, produces, and acquires content for a global audience. Besides producing (with Fox International Productions) last year’s Korean hit movie THE WAILING, Ivanhoe has partnered with Beijing Hairun Pictures on CBA star Stephon Marbury biopic MY OTHER HOME, which premiered at the 2017 Shanghai International Film Festival and released in China on 4th August 2017. Ivanhoe is also currently in production on the motion picture adaptation of CRAZY RICH ASIANS, directed by Jon Chu, which will be released worldwide by Warner Bros. in early 2018.

Multi-Million Dollar Deal for the Remake of ‘TERBALIK/UPSIDE DOWN’ Film 3
TERBALIK / UPSIDE DOWN artwork

John Penotti, CEO and President of Ivanhoe Pictures, said, “We are delighted to be partnering with 42nd Pictures on their remake of TERBALIK / UPSIDE DOWN. We’ve just spent a year in Malaysia preparing and shooting our major motion picture “Crazy Rich Asians” and we had a terrific time in Malaysia.”

“Yasu and Bea have become friends and our business colleagues and with the remake of UPSIDE DOWN (TERBALIK), we’re going to get an opportunity to continue our work with our Malaysian partners,” stated John.

Although TERBALIK / UPSIDE DOWN has yet to be produced, 42nd Pictures affirms that the storyboard has already been set. The film has managed to garner the Aurora Media Producing Award, securing them $SGD20000, during the South-East Asia Financing Forum (SAFF) 2016 held in Singapore. TERBALIK / UPSIDE DOWN has also made it into the shortlist for Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017 – being the only Malaysian project out of the 24 projects to be shortlisted this year.

TERBALIK / UPSIDE DOWN, a fully Malay-language movie, has a potential value of RM12-16 million with agreement from Ivanhoe Pictures. This movie is a horror thriller that depicts the story of an actor who gets trapped in an upside-down car wreckage in the jungle and is tortured by a group of sadistic boys. TERBALIK / UPSIDE DOWN will be produced by Bea Tanaka and directed by Yasu Tanaka, starring Bront Palarae.

Multi-Million Dollar Deal for the Remake of ‘TERBALIK/UPSIDE DOWN’ Film 2
Dato’ Mahydin Mustakim, CEO of Creative Content Association of Malaysia (left) with Bea and Yasu Tanaka (middle) and Dato’ Azmir Saifuddin Muthalib, Deputy Director General of FINAS

The event was graced by Dato’ Azmir Saifuddin Muthalib, Deputy Director General of FINAS and Dato’ Mahydin Mustakim, CEO of Creative Content Association of Malaysia.

42nd Pictures Sdn Bhd, a Kuala Lumpur-based production company, founded by Bea and Yasu Tanaka, is the creator of an array of content which comprises of feature films, TV Series, Animation and many more which are of international quality for the global market. One of its most notable productions include NOTA which featured reputable Malaysian actors and actresses such as Maya Karin, Hans Isaac, Ramli Hassan, and Japanese actress Rin Izumi.

‘Terbalik’ to get remake in 34 countries | Showbiz
(Courtesy by CinemaOnline on Showbiz, 22 Aug 2017)


‘Terbalik’ director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (centre) at the press conference. — CinemaOnline pic

KUALA LUMPUR, Aug 22 — Terbalik (Upside Down) made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide.

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country’s movies to attract the attention of foreign film producers.

“When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries,” he says during the press conference of Terbalik at Finas, Hulu Kelang recently.

According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film’s remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam.

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet.

Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. — CinemaOnline pic
Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. — CinemaOnline pic

When asked about the remake deals’ details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue.

Terbalik tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. — CinemaOnline

‘Terbalik’ to get remake in 34 countries
(Courtesy of Berita Selebriti Malaysia, 22 Aug 2017)


‘Terbalik’ director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (centre) at the press conference. — CinemaOnline pic

KUALA LUMPUR, Aug 22 — Terbalik (Upside Down) made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide.

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country’s movies to attract the attention of foreign film producers.

“When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries,” he says during the press conference of Terbalik at Finas, Hulu Kelang recently.

According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film’s remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam.

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet.

Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. — CinemaOnline pic
Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. — CinemaOnline pic

When asked about the remake deals’ details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue.

Terbalik tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. — CinemaOnline

‘Terbalik’ to get remake in 34 countries
(Courtesy of Just Read Online, 22 Aug 2017)


KUALA LUMPUR, Aug 22 — Terbalik (Upside Down) made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide.

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country’s movies to attract the attention of foreign film producers.

“When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries,” he says during the press conference of Terbalik at Finas, Hulu Kelang recently.

According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film’s remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam.

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet.

When asked about the remake deals’ details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue.

Terbalik tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. — CinemaOnline

Ivanhoe Pictures Signs Deal With 42nd Pictures For ‘Upside Down’
(Courtesy by VideoAge, 22 Aug 2017)


U.S.-based production company Ivanhoe Pictures signed a deal with 42nd Pictures to acquire the adaptation rights of Terbalik (Upside Down), for 34 countries. Terbalik (Upside Down) is an original screenplay by Yasu Tanaka, director and writer of the film Nota. Ivanhoe Pictures acquired the adaptation rights for countries including France, China, Spain, and India, among others. Production for these adaptations will begin in the U.S. in 2018.

Bront takes on unique challenge
(Courtesy by Dennis Chua from New Straits Times, 28 Aug 2017)


Actor Bront Palarae finds he’s landed an ‘upside down’ role in Yasu and Bea Tanaka’s thriller to be filmed in March

FILMMAKERS Yasu and Bea Tanaka will soon make a film which has a scene showing Bront Palarae trapped, upside down, in a car. The couple’s last project was Nota, which starred Hans Isaac and Maya Karin as a couple whose marriage was on the rocks, in Bako National Park, Sarawak,

Bea reveals that the thriller, to be filmed next year, will be a gruesome one — he slices his earlobes to reduce blood pressure on his head to stay alive. Yikes!

Titled Terbalik, it will be called Upside Down for international release. Bront will play Brian Pereria, a successful actor who meets with a car accident and stuck upside down for three quarters of the film.

“Brian has a horrific accident after a bad day at work and ends up trapped upside down in a ravine in the middle of a secluded jungle. Badly injured and in great pain, he seeks help from three teenage boys living nearby but they torment him instead,” says Yasu, who is from Tokyo. He has 20 years of experience as a director and screenwriter.

Yasu reveals that the storyline came to him one day suddenly out of the blue; the script was developed last year with his wife, who is from Kuala Lumpur.

“We see cars overturn on the big screen in action films, but there haven’t been films about people trapped upside down, so we promptly got to work.”

Bea, who taught English to deaf students at Sekolah Menengah Teknik Krian in Bagan Serai, Perak, adds that it’s a chilling situation to be in. “Its title literally explains Brian’s physical condition but it also alludes to the irony of a famous star suddenly being at the mercy of three unruly teenagers!”

Terbalik may bring novelist Stephen King’s Misery to mind, where an author is rescued from a car crash by a sadistic nurse who later tortures him in her house. “It’s good for Terbalik to be likened to a Stephen King thriller, but Brian is not the victim of psychotic people. The boys are not evil but naughty youngsters delighted that a star has ‘dropped’ by their neighbourhood,” says Bea.

She adds that the boys, who live far from Brian’s world of glamour, feel empowered and take the opportunity to make their own film featuring him, for social media viewing. “To them, Brian’s predicament is an opportunity to play games. Little do they realise he is fighting for his life,” she says.

UP FOR THE CHALLENGE

The Tanakas discussed Terbalik with Bront last year and he was intrigued with the storyline and character.

“Bront loved it, since it was an out of the ordinary challenge and exemplified the spirit of survival. He felt Brian’s plight will have viewers rooting for him,” says Yasu who has conducted screenwriting workshops at the National Film Development Corporation (Finas) for a decade.

Yasu admits that they created Brian with Bront in mind. “We’ve both known him for more than five years and admired his on-screen versatility and intense acting,” he says.

Bea adds: “Bront always pushes his boundaries as an actor.”

The Tanakas, who own 5-year-old film company 42nd Pictures, revealed they will harness Bront to a revolving chair to enable filming him upside down. “We’ll have him strapped firmly to this special chair and he’ll be rotated back to ground position every few minutes. Nobody can survive being upside down continuously for a really long period,” says Bea.

Terbalik will be in Malay with a smattering of English. “Bront speaks to the boys kampung-style.

SCRIPTING SUCCESS

Terbalik will be filmed over 20 days in the Klang Valley in March 2018, and US production company Ivanhoe Pictures recently purchased the remake rights to the film.

Bea says: “Ivanhoe is Hollywood-based and plans to have local adaptations of our screenplay made in 34 countries. We’re delighted with the deal since it’ll put a Malaysian script on the world map!”

They chose to make another thriller after 2015’s Nota because the genre is popular with global audiences. “Having lived in Hollywood for a year in 2009, we’ve met lots of producers and directors and learnt that horrors and thrillers sell,” says Bea.

Yasu, a film graduate from California State University in the US, who has worked in Hollywood and Tokyo, says Nota’s Best Screenplay win at the 28th Malaysian Film Festival last year was a major incentive for them to make Terbalik.

“Nota is dark and talks about a traumatised wife, while Terbalik showcases the struggle of a man to stay alive. We love films about human emotions, and plan to make more films which speak of humans who defy the odds.”

Bea, who graduated in special education from Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), says they plan to produce Ice Show, a family drama based on Yasu’s younger days.

“Yasu was an ice skater who was supposed to represent Japan in the Winter Olympics 1984 held in Sarajevo, Bosnia-Herzegovina. However, he suffered an injury while training.”

The Tanakas always believe in making films for the international market, because going global is a test of “where they truly stand”.

“Going global is the best gauge of our standards. It’s good to aim high in life!” says Bea, who together with Yasu, were met at an announcement event for the film at Finas in Hulu Klang.

Also present were Finas deputy director-general Datuk Azmir Saifuddin Muthalib and Creative Content Association of Malaysia chief executive officer Datuk Mahyidin Mustakim.

Ivanhoe acquires remake rights to Malaysian horror 'Upside Down' (exclusive)
(Courtesy by Liz Shackleton from Screen Daily, 22 Aug 2017)

Ivanhoe Pictures has reached an agreement with Malaysia’s 42nd Pictures for remake rights to the company’s upcoming horror thriller Upside Down (Terbalik).

Scripted by 42nd Pictures co-founder Yasu Tanaka, the film tells the story of an actor who gets trapped upside-down in car wreckage following an accident in the jungle, and is tortured by a group of sadistic boys. The Malaysian version will star local actor Bront Palarae, whose credits include domestic hits Ola Bola and Nova.

Bront palarae
SOURCE: BRONT PALARAE

Ivanhoe read the script for Upside Down at this year’s Hong Kong Asia Film Financing Forum (HAF) and acquired remake rights for 34 countries, including North America, France, UK, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. Production on the US version is expected to start in 2018.

Yasu Tanaka, who co-founded 42nd Pictures with Bea Tanaka, previously wrote and directed psychological thriller Nota, which won best screenplay at Festival Film Malaysia 2016.

Ivanhoe is currently in production on Crazy Rich Asians, which was partly filmed in Malaysia. Directed by John Chu, the film will be released worldwide by Warner Bros in early 2018.

Elsewhere in Asia, Ivanhoe recently partnered with Fox International Productions on Korean horror thriller The Wailing and with Beijing Hairun Pictures on Stephon Marbury biopic My Other Home.

John Penotti, CEO and president of Ivanhoe Pictures, said: “We are delighted to be partnering with 42nd Pictures on their remake of Upside Down / Terbalik. We’ve just spent a year in Malaysia preparing and shooting our major motion picture Crazy Rich Asians and we had a terrific time in Malaysia.”

He continued: “Yasu and Bea have become friends and our business colleagues and with the remake of Upside Down / Terbalik, we’re going to get an opportunity to continue our work with our Malaysian partners.”

The Malaysian version of the film, which is tentatively scheduled to start shooting early next year, won the Aurora Media Producing Award at Singapore’s South-East Asia Financing Forum (SAFF) 2016.

Horror flick to have U.S. adaptation
(Courtesy by Dennis Chua from New Straits Times, 22 Aug 2017)


42nd Pictures Sdn Bhd co-founder Bea Tanaka (second from left) and her husband, film director Yasu Tanaka (third from left), with National Film Development Corporation deputy director-general Datuk Azmir Saifuddin Muthalib (right) Creative Content Association of Malaysia chief executive officer Datuk Mohd Mahyidin Mustakim at a press conference to announce the film and the deal, at Finas in Hulu Klang on Friday. PIC BY MAHZIR MAT ISA

FILMING for Terbalik/Upside Down will only begin early next year, but this new local horror-thriller has already received much interest from United States-based financier and production company Ivanhoe Pictures.

It recently purchased the remake rights to the film, marking a milestone for the local film industry, especially so for its film producers — 42nd Pictures Sdn Bhd.

“We’re thrilled that the screenplay for Terbalik/Upside Down has managed to attract Ivanhoe Pictures’s interest.

“We’ve always wanted our projects to go global.

“Clinching this deal is an incentive for us to write more screenplays for the international film market,” said its co-founder and producer Bea Tanaka at a press conference to announce the new film and the deal, at Finas in Hulu Klang on Friday.

The deal with the Hollywood-based company sees local adaptations of Terbalik/Upside Down being made in 34 countries, including the United States, the United Kingdom, France, South Korea, Spain, India and Vietnam.

Kuala Lumpur-born Bea, who started 42nd Pictures with her Japanese husband film director Yasu Tanaka, said: “We pitched the idea of Terbalik/Upside Down at the Hong Kong Asia Financing Forum 2017 last March, and it was the only Malaysian project out of 24 projects shortlisted.

“Ivanhoe Pictures’s representatives at the forum expressed interest in acquiring the remake rights,” said Bea, adding that they were lucky to have met them.

Ivanhoe Pictures is the company behind the upcoming comedy film, Crazy Rich Asians, which stars Malaysian actors Tan Sri Michelle Yeoh and Henry Golding.

Yasu, who has 20 years’ experience as a screenwriter in Hollywood and has lived in Kuala Lumpur for a decade said, Terbalik/Upside Down would star award-winning actor Bront Palarae as Brian Pereria, a successful but temperamental actor.

The story revolves around Brian who gets into a car accident, and is trapped “upside down” in a ravine in the middle of a jungle. Injured and in pain, Brian seeks help from three teenage boys who live nearby but they are sadistic bullies who torment him.

Yasu, who won Best Screenplay at last year’s Malaysian Film Festival for the 2015 thriller Nota, said Terbalik/Upside Down would have a potential value of RM12 million to RM16 million, courtesy of the agreement with Ivanhoe Pictures.

Bea said horrors and thrillers were popular with international audiences, and thus, she and Yasu opted for this genre in Terbalik/Upside Down.

“Having lived in Hollywood for a year in 2009, we’ve met producers and directors and learnt that horrors and thrillers sell.”

Ivanhoe Pictures’s chief executive officer John Penotti said they were delighted to be partnering 42nd Pictures and described Terbalik/Upside Down as an engaging thriller with characters whom audiences around the world could relate to.

National Film Development Corporation (Finas) director-general Datuk Fauzi Ayob said this partnership would elevate the Malaysian film industry to the world stage.

Present at the event were Finas deputy director-general Datuk Azmir Saifuddin Muthalib and Creative Content Association of Malaysia chief executive officer Datuk Mohd Mahyidin Mustakim.

Terbalik | Upside-Down
(Courtesy by Kylie wenn from cre8tone, 21 Aug 2017)

Official announcement & press conference,
Of Malaysian Feature Film Script..
'Terbalik' Making National History,
As the first to be Adapted & Remade,
In over 30 countries worldwide!~

Deal announcement by..
Director & Producer
Yasu & Bea Tanaka,
Of 42nd Pictures Sdn Bhd

Terbalik / Upside down,
Is an original screenplay,
Written by Yasu Tanaka,
The director and writer of NOTA.
The film NOTA,
Nabbed the Best Screenplay award,
For Festival Film Malaysia 2016 (FFM28)
While  Maya Karin,
Playing the lead actress role,
Won the Best Actress Award,
For Anugerah Skrin 2016.
Video message by John Penotti,
President of IvanHoe Pictures (USA)..

Ivanhoe Pictures read the script of Terbalik,
During Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017,
And has acquired the remake rights for it,
In 34 countries which includes..
North America, France, United Kingdom,
China, South Korea, Spain, Latin America,
India and Vietnam.
The production of the remake movies,
Based on Terbalik's original screenplay,
Will commence with United States of America in 2018.
Showcase of Pre-Production of 'Terbalik,
With the lead actor's video message..
Bront Palarae..
Official group photo session..
Q&A session..

Although Terbalik / Upside Down,
Has yet to be produced,
42nd Pictures affirms that,
The storyboard has already been set.
The film has managed to garner,
The Aurora Media Producing Award,
Securing them SGD20,000,
During the South-East Asia Financing Forum(SAFF) 2016,
Held in Singapore.
Terbalik has also made it into the shortlist,
For Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017,
Being t he only Malaysian project,
Out of the 24 projects to be shortlisted this year.

Terbalik,
A fully Malay-language movie,
Has a potential value of RM12 to 16 million,
With agreement from Ivanhoe Pictures.
This movie is a horror thriller,
That depicts the story of an actor,
Who gets trapped,
In an upside-down car wreckage in the jungle,
And is tortured by a group of sadistic boys.

Terbalik/Upside Down,
Will be produced by
Bea Tanaka,
And Directed by,
Yasu Tanaka,
Starring Bront Palarae.
‘Terbalik’ Tembusi Platform Pasaran Global
(Courtesy of Finas, 22 Aug 2017)

Hulu Kelang, 18 Ogos – Majlis sidang media pengumuman penerbitan filem ‘Terbalik’ terbitan 42nd Pictures Sdn. Bhd telah diadakan bertempat di Pawagam Mini P.Ramlee FINAS hari ini. Kejayaan filem pertama ‘Nota’ memenangi anugerah Lakonlayar Terbaik untuk penerbitnya, Bea Tanaka di Festival Filem Malaysia ke 28 dan Pelakon Wanita Terbaik yang dirangkul Maya Karin di Anugerah Skrin 2016 ternyata terus menyuntik semangat buat pasangan Bea dan Yasu Tanaka mengorak langkah menembusi pasaran global.

Di majlis yang sama, perjanjian kerjasama strategik yang termeterai bagi hakcipta adaptasi naskhah Terbalik yang bakal dibintangi Bront Palarae ini ke 34 buah negara di seluruh dunia (remake rights) ini melalui syarikat produksi Hollywood, Ivanhoe Pictures dijangka akan membina platform untuk filem tempatan meneroka pasaran kandungan yang lebih fokus dan meluas di peringkat antarabangsa. Kejayaan projek ‘Terbalik’ melalui potensi genre thriller seram, cerita asal dan pembangunan skripnya mengenai seorang lelaki yang terperangkap di dalam bangkai kereta terbalik dan mengalami detik-detik mencemaskan dan sadis ini terlebih dahulu telah memenangi hadiah dana pelaburan $20,000 dari Aurora Media Holdings sempena kejayaan di Southeast Asia Film Financing Project (SAFF) selain disenarai pendek di 15th Hong Kong-Asia Film Financing Forum (HAF) 2016 yang lalu.

Turut hadir bersama pada majlis sidang media tersebut ialah Timbalan Ketua Pengarah (Pengurusan) FINAS, YBhg. Dato’ Azmir Saifuddin Mutalib, Ketua Pegawai Eksekutif CCAM, YBhg. Dato’ Mohd Mahyidin Mustakim dan juga rakan media.

When asked about the remake deals’ details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue.

Terbalik tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. — CinemaOnline

"Terbalik" to get remake in 34 countries
(Courtesy by Ashraf Nasser from Cinema Online, 21 Aug 2017)


"Terbalik" director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (middle) at the press conference. 

21 Aug – "Terbalik" ("Upside Down") made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide. 

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country's movies to attract the attention of foreign film producers. 

"When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries," he says during the press conference of "Terbalik" at Finas, Hulu Kelang recently.


Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. 
According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film's remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. 

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet. 

When asked about the remake deals' details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue. 

"Terbalik" tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. 

The "Terbalik" remake is set to begin production later this year.
"Terbalik" to get remake in 34 countries
(Courtesy by The Hive Asia on Yahoo Lifestlye Singapore, 21 Aug 2017)

"Terbalik" director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (middle) at the press conference.

21 Aug – "Terbalik" ("Upside Down") made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide. 

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country's movies to attract the attention of foreign film producers. 

"When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries," he says during the press conference of "Terbalik" at Finas, Hulu Kelang recently.


Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. 
According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film's remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. 

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet. 

When asked about the remake deals' details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue. 

"Terbalik" tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. 

The "Terbalik" remake is set to begin production later this year.
"Terbalik" to get remake in 34 countries
(Courtesy by The Hive Asia on Yahoo! Philippines, 21 Aug 2017)

"Terbalik" director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (middle) at the press conference.

21 Aug – "Terbalik" ("Upside Down") made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide. 

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country's movies to attract the attention of foreign film producers. 

"When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries," he says during the press conference of "Terbalik" at Finas, Hulu Kelang recently.


Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. 
According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film's remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. 

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet. 

When asked about the remake deals' details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue. 

"Terbalik" tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. 

The "Terbalik" remake is set to begin production later this year.
"Terbalik" to get remake in 34 countries
(Courtesy by The Hive Asia, 21 Aug 2017)

"Terbalik" director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka (middle) at the press conference.

21 Aug – "Terbalik" ("Upside Down") made history in the local film industry by being the first Malaysian movie to sign with Ivanhoe Pictures, a financing and production company based in the US, for its remake rights to be available for thirty-four countries worldwide. 

Director Yasu Tanaka claims the deal will place local movies on a global platform while proving the capability of the country's movies to attract the attention of foreign film producers. 

"When we were at the Asia Film Financing Forum (HAF) in Hong Kong, we were approached by representatives of Ivanhoe Pictures who have read the script and expressed their hopes for the remake rights which will be available for thirty-four countries," he says during the press conference of "Terbalik" at Finas, Hulu Kelang recently.


Yasu Tanaka during the presentation of his new movie. 
According to Yasu, some of the countries that will be involved with the film's remake are North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. 

Bea Tanaka, 42nd Pictures Sdn Bhd producer and wife of the filmmaker, also expresses her excitement for the foreign attention that the remake is garnering despite it not being made yet. 

When asked about the remake deals' details, Bea informs that her company will receive a certain percentage of the overall film cost for every remake and also another certain percentage from its global box office revenue. 

"Terbalik" tells the story of a famous actor Brian (Bront Palarae), who is involved in a car accident in the mountainside en route to his shooting site. As his car is flipped upside down following its fall off the cliff, Brian finds himself unable to move with his legs stuck inside the car. Brian cries for help as he sees a teenager pass by, but soon finds his relief to be short-lived as the teenager returns with his brother and friend the next day to torture him. 

The "Terbalik" remake is set to begin production later this year.
"Terbalik" bakal diterbitkan di 34 negara
(Courtesy by Ashraf Nasser from Cinema Online, 21 Aug 2017)

Yasu Tanaka, Bea bersama Timbalan Pengarah FINAS, Dato' Azmeer.

21 Ogos – Filem tempatan "Terbalik" telah mencipta sejarah dalam industri filem tempatan apabila menjadi filem tempatan pertama yang menandatangani dengan syarikat kewangan pembiayaan dan pengeluaran, Ivanhoe Pictures untuk memperolehi hak pembuatan semula filem itu untuk 34 negara di seluruh dunia. 

Pengarahnya Yasu Tanaka berkata perjanjian ini dapat melonjakkan filem tempatan ke persada antarabangsa sekaligus membuktikan filem tempatan juga mampu menarik perhatian penerbit luar negara. 

"Ketika kami berada di Forum Pembiayaan Hong Kong Asia, pihak Ivanhoe Pictures telah membaca skrip filem ini dan menyuarakan hasrat untuk mendapatkan hak pembikinan semula filem ini yang mana ia akan dihasilkan di 34 buah negara," ujarnya ketika sidang media "Terbalik" di FINAS, Hulu Kelang baru-baru ini.


Yasu Tanaka ketika membuat pembentangan mengenai filem terbarunya.

Menurut Yasu, antara negara yang bakal membuat pembikinan filem "Terbalik" atau judul dalam bahasa Inggerisnya "Upside Down" ini adalah Amerika Utara, Perancis, United Kingdom, China, Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Latin, India dan Vietnam. 

Sementara itu, penerbit 42nd Pictures Sdn Bhd yang juga isteri kepada pengarah Bea Tanaka berkata pihaknya teruja apabila naskhah "Terbalik" ini mendapat perhatian pihak luar biarpun filem itu masih lagi belum dibuat. 

Dalam pada itu, ditanya mengenai butiran perjanjian pembikinan semula filem itu, Bea memberitahu bahawa pihaknya akan mendapat sejumlah peratus dari jumlah kos setiap filem yang dibikin semula dan juga sejumlah peratus untuk kutipan box office di seluruh dunia. 

"Terbalik" akan menampilkan pelakon hebat tempatan Bront Palarae sebagai peneraju utama. 

Ia berkisarkan tentang seorang pelakon terkenal bernama Brian, yang terlibat dalam kemalangan di kawasan pergunungan ketika hendak pergi ke lokasi penggambaran. Keretanya terbalik selepas jatuh ke gaung di mana dia terperangkap dalam kereta dan tidak boleh keluar berikutan kakinya tersepit. 

Kemudian, seorang remaja yang lalu ke situ menjumpai pelakon itu di mana dia meminta bantuan tetapi tidak mendapat respon dan remaja itu meninggalkan Brian sebelum keesokan harinya datang bersama abang dan rakannya. Mereka kemudian mula menyeksa Brian. 

Filem ini bakal memulakan penggambaran dalam tahun ini juga.
Upcoming local movie Terbalik will get a Hollywood edition
(Courtesy by Angelin Yeoh on Astro Go Read, 19 Aug 2017)


Bront Palarae will be starring in the upcoming Terbalik.

A Hollywood production company has acquired the remake rights of Terbalik, a local film starring Bront Palarae that is due to start shooting next year.

During a press conference and signing ceremony on Aug 18, Ivanhoe Pictures signed a multi-million ringgit agreement with Malaysian production company 42nd Pictures Sdn Bhd to adapt the Terbalik screenplay for international audiences in 34 countries including the United States, South Korea, China, Spain and France.

Terbalik is a horror-thriller about a man fighting to survive a horrific car accident and three sadistic boys in a jungle. The screenplay is written by Yasu Tanaka, the director and writer of award-winning psychological drama Nota, released in 2015. The international version will be titled Upside Down.

In a video message shown during the press conference, Bront said he is very excited to be a part of the production, describing it as “unprecedented” for a Malaysian movie.

Ivanhoe Pictures recently wrapped up the filming of its latest Hollywood production Crazy Rich Asians in Singapore and Malaysia. Previously, the company partnered with Fox International Productions to release South Korean horror hit The Wailing.

In a press statement, CEO and president of Ivanhoe Pictures John Penotti said they are delighted for the partnership with 42nd Pictures.

“Yasu and Bea Tanaka (the co-founder of 42nd Pictures) have become friends and business colleagues. With the remake of Terbalik, we’re going to get an opportunity to continue working with our Malaysian partners,” Penotti said.

Upcoming local movie Terbalik will get a Hollywood edition
(Courtesy by Angelin Yeoh from star 2.com, 19 Aug 2017)


Bront Palarae will be starring in the upcoming Terbalik.

A Hollywood production company has acquired the remake rights of Terbalik, a local film starring Bront Palarae that is due to start shooting next year.

During a press conference and signing ceremony on Aug 18, Ivanhoe Pictures signed a multi-million ringgit agreement with Malaysian production company 42nd Pictures Sdn Bhd to adapt the Terbalik screenplay for international audiences in 34 countries including the United States, South Korea, China, Spain and France.

Terbalik is a horror-thriller about a man fighting to survive a horrific car accident and three sadistic boys in a jungle. The screenplay is written by Yasu Tanaka, the director and writer of award-winning psychological drama Nota, released in 2015. The international version will be titled Upside Down.

In a video message shown during the press conference, Bront said he is very excited to be a part of the production, describing it as “unprecedented” for a Malaysian movie.

Ivanhoe Pictures recently wrapped up the filming of its latest Hollywood production Crazy Rich Asians in Singapore and Malaysia. Previously, the company partnered with Fox International Productions to release South Korean horror hit The Wailing.

In a press statement, CEO and president of Ivanhoe Pictures John Penotti said they are delighted for the partnership with 42nd Pictures.

“Yasu and Bea Tanaka (the co-founder of 42nd Pictures) have become friends and business colleagues. With the remake of Terbalik, we’re going to get an opportunity to continue working with our Malaysian partners,” Penotti said.

TERBALIK / UPSIDE DOWN | Malaysian Multi-million Dollar Deal Film Project For 34 Countries Worldwide | Ivanhoe Pictures and 42nd Pictures Sdn Bhd
(Courtesy by Mommy Treats, 19 Aug 2017)


Malaysian Award-winning, production company renowned for Nota, 42nd Pictures Sdn Bhd, founded by Yasu and Bea Tanaka, has officially announced their agreement with Ivanhoe Pictures, a Hollywood company, for their film, TERBALIK/ UPSIDE DOWN, a Malaysian feature film, today at FINAS Hulu Kelang – Pawagam Mini P.Ramlee. This deal has made Malaysian history as it signifies the first of its kind to achieve this feat. 

TERBALIK / UPSIDE DOWN is an original screenplay written by Yasu Tanaka, the director and writer of NOTA. The film NOTA nabbed the Best Screenplay award for Festival Film Malaysia 2016 (FFM28) while Maya Karin, playing the lead actress role, won the Best Actress award for Anugerah Skrin 2016

This is a fantastic achievement! Have you wonder what is about script writing? It is not an easy job as in script writing need to transform your idea into words and able to express fully your concept. That is not the end. The words in the script must be able to "communicate" and "deliver" the ideas properly. Wow! an eye-opening for mouse mommy! 

Ivanhoe Pictures read the script of TERBALIK / UPSIDE DOWN during Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017 and has acquired the remake rights for it in 34 countries which includes North America, France, United Kingdom, China, South Korea, Spain, Latin America, India and Vietnam. The production of the remake movies based on TERBALIK / UPSIDE DOWN’s original screenplay will commence with United States of America in 2018. .

Ivanhoe Pictures (an SK Global company) is a motion picture and television financing and production entity, which develops, produces, and acquires content for a global audience. Besides producing (with Fox International Productions) last year’s Korean hit movie THE WAILING, Ivanhoe is partnered with Beijing Hairun Pictures on CBA star Stephon Marbury biopic MY OTHER HOME, which premiered at the 2017 Shanghai International Film Festival and released in China on August 4. Ivanhoe is also currently in production on the motion picture adaptation of CRAZY RICH ASIANS, directed by Jon Chu, which will be released worldwide by Warner Bros. in early 2018. 

John Penotti, CEO and President of Ivanhoe Pictures, said, “We are delighted to be partnering with 42nd Pictures on their remake of TERBALIK / UPSIDE DOWN. We’ve just spent a year in Malaysia preparing and shooting our major motion picture “Crazy Rich Asians” and we had a terrific time in Malaysia.” 

“Yasu and Bea (Tanaka) have become friends and our business colleagues and with the remake of UPSIDE DOWN (TERBALIK), we’re going to get an opportunity to continue our work with our Malaysian partners,” stated John. 

The TERBALIK / UPSIDE DOWN ideas involved in human physiology's challenge and engineering calculation as well to make it works!  

Although TERBALIK / UPSIDE DOWN has yet to be produced, 42nd Pictures affirms that the storyboard has already been set. The film has managed to garner the Aurora Media Producing Award, securing them SGD20, 000, during the South-East Asia Financing Forum (SAFF) 2016 held in Singapore. TERBALIK / UPSIDE DOWN has also made it into the shortlist for Hong Kong Asia Financing Forum (HAF) 2017 – being the only Malaysian project out of the 24 projects to be shortlisted this year. 

TERBALIK / UPSIDE DOWN, a fully Malay-language movie, has a potential value of RM12 to 16 million with agreement from Ivanhoe Pictures. This movie is a horror thriller that depicts the story of an actor who gets trapped in an upside-down car wreckage in the jungle and is tortured by a group of sadistic boys. TERBALIK / UPSIDE DOWN will be produced by Bea Tanaka and directed by Yasu Tanaka, starring Bront Palarae. The event was graced by Dato’ Azmir Saifuddin Muthalib, Deputy Director General of FINAS and Dato’ Mahydin Mustakim, CEO of Creative Content Association of Malaysia.

Congratulations! We are proud of You! Another great milestones for Malaysian film industry towards international and global exposure! 

Script for Malaysian film set for Hollywood remake
(Courtesy by Bissme S. from theSundaily, 19 Aug 2017)


The poster for 'Terbalik', which is slated for production in early 2018. - Courtesy of 42nd Pictures Sdn. Bhd.

THE cameras have yet to start rolling for upcoming local film Terbalik, but this horror thriller has already caught the attention of US-based financier and production company Ivanhoe Pictures, which recently purchased the remake rights to the film.

This was announced by husband-and-wife team of Yasu and Bea Tanaka, the founders and producers of 42nd Pictures Sdn Bhd, at a press conference today (Aug 18) at the National Film Development Corporation Malaysia (Finas).

The Tanakas claim that the deal with Ivanhoe Pictures has a "potential value of RM12 million to RM16 million".

Ivanhoe Pictures has previously partnered with a few Asian production companies to produce several notable films including last year's critically-acclaimed Korean horror film The Wailing. The company is currently helping to produce the much-anticipated film adaptation of Singaporean author Kevin Kwan's Crazy Rich Asians, part of which is being shot in Malaysia.

The original script for Terbalik was written by Yasu, who will also be directing the Malay-language film starring award-winning actor Bront Palarae. Shooting for the film is slated to start early next year.

42nd PIctures founders and producers Bea and Yasu Tanaka - Courtesy of 42nd Pictures Sdn. Bhd.

The story centres on an actor, played by Bront, who gets in a car accident in the jungle, which has him trapped upside down in the wreckage. He is found by a group of boys, but instead of rescuing him, they decide to torture him and film the act on their cellphones, which they plan to put on the internet.

The dark theme is nothing new for Yasu, who also wrote the script for the psychological thriller Nota (2015), starring Maya Karin and Hans Isaac. The film, which he also directed, nabbed the Best Screenplay award at the 2016 Malaysian Film Festival.

Yasu's original script for Terbalik was then pitched to representatives of Ivanhoe Pictures during the Hong Kong-Asia Film Financing Forum earlier this year.

At the press conference, Bea joked: ""Now, there is pressure on us to produce a better film and we have to make sure the remake cannot be better than the original."

Bea added that she and her husband had been in discussion with Bront for the last two years to play the lead role in Terbalik.

She explained that the actor will be upside down most of the time in the film, and that he is excited to play such a physically-challenging role, as "Bront loves pushing the boundaries when it comes to acting".

Ivanhhoe Pictures CEO and president John Penotti, in a video message played during the press conference, said: "We are delighted to be partnering with 42nd Pictures to remake their film Terbalik. We [also] have just spent a year in Malaysia preparing and [shooting] Crazy Rich Asians, and we had a terrific time in Malaysia.

"Yasu and Bea have become friends and business colleagues, and with the remake of Terbalik, we are going to get an opportunity to continue to work with our Malaysian partners."

The as-yet-untitled remake of Terbalik will reportedly begin shooting late next year, and be distributed in 34 countries.

A screen showing the presentation for 'Terbalik', which was shown during the press conference at Finas.
- Courtesy of 42nd Pictures Sdn. Bhd.

Syarikat tempatan dapat hak cipta pembuatan semula filem di 34 negara
(Courtesy by Kamarul Anuar Mohamed Nasir from Malaysia Gazette, 18 August 2017)


Yasu Tanaka bercakap pada sidang media mengenai hak penerbitan semula filem Malaysia di 34 buah negara di Kuala Lumpur. foto IQBAL BASRI, 18 OGOS 2017

KUALA LUMPUR – Syarikat produksi filem 42nd Pictures Sdn. Bhd. melakar sejarah industri tempatan apabila filem keluaran produksi itu, Terbalik, mendapat hak pembuatan semula di 34 buah negara.

Penerbit dan pengarah filem itu, Yasu Tanaka berkata, menerusi penerbitan semula filem itu di negara lain, 42nd Pictures akan mendapat royalti untuk penerbitan dan royalti kutipan.

42nd Pictures akan bekerjasama dengan entiti pembiayaan dengan produksi, Ivanhoe Pictures, yang berpangkalan di Amerika Syarikat menghasilkan semula filem tersebut dengan hak pembuatan di 34 buah negara termasuk  Perancis, United Kingdom, China, Korea Selatan India dan Sepanyol.

Sementara itu, Timbalan Ketua Pengarah Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas), Datuk Azmir Mutalib mengucapkan tahniah kepada 42nd Pictures kerana berjaya membawa sejarah baru industri filem tempatan.

Terbalik yang akan menggunakan khidmat pelakon Bront Palare sedang dalam proses pra produksi dan dijangka memulakan pengambaran awal tahun hadapan.

Gandingan Yasu dan isterinya, Bea Tanaka melalui 42nd Pictures sebelum ini pernah menghasilkan filem Nota lakonan Hans Isaac dan Maya Karin. – MalaysiaGazette

'Pembikinan Semula' Filem TERBALIK/UPSIDEDOWN Untuk Pasaran Global
(Courtesy by Syafiera Yamin, 18 August 2017)
Baru baru ni I berkesempatan untuk mengikuti Majlis Menandatangani Perjanjiaan Berjuta Dolar antara Ivanhoe Pictures dengan 42ND Pictures Sdn Bhd untuk memperolehi hak pembikinan semula 'Terbalik/Upside Down' untuk 34 Negara termasuklah Amerika Utara,  Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Latin, Perancis, United Kingdom, China, Vietnam dan India untuk pasaran Global oleh sebuah Syarikat Hollywood.

Perjanjian ini telah dihadiri oleh Dato' Azmir Saifuddin Muthalib, Timbalan Ketua Pengarah
FINAS dan Dato' Mahyidin Mustakim, Ketua Pegawai Eksekutif Persatuan Kandungan
Kreatif Malaysia (CCAM) yang hadir sebagai tetamu kehormat dimana perjanjian ini telah melakar sejarah Malaysia kerana ia menandakan yang pertama seumpamanya untuk mencapai prestasi ini.

Yasu dan Bea Tanaka telah mengasaskan Syarikat Pengeluaran 42nd Pictures Sdn Bhd telah memenangi Anugerah Malaysia yang terkenal dengan Nota dan kini telah mengumumkan perjanjian mereka dengan Ivanhoe Pictures iaitu sebuah syarikat Hollywood untuk filem terbaru mereka iaitu TERBALIK/UPSIDE DOWN.

Yasu Tanaka pengarah dan penulis NOTA telah menulis lakon asli TERBALIK/UPSIDE DOWN. Anugerah Skrin Terbaik untuk Festival Filem Malaysia 2016 (FFM28)  telah memilih NOTA sebagai filem terbaik dimana Maya Karin yang memainkan sebagai watak utama telah memenangi Anugerah Pelakon Terbaik untuk Anugerah Skrin 2016.

TERBALIK/UPSIDE DOWN adalah sebuah cerita seram yang menakutkan yang menggambarkan kisah seorang pelakon yang terperangkap di dalam bangkai kereta terbalik di dalam hutan dan diseksa oleh sekumpulan lelaki yang sadis dimana ianya akan dilakokan oleh Bront Palarae yang dihasilkan oleh Bea Tanaka dan diarahkan oleh Yusa Tanaka. Filem berbahasa melayu sepenuhnya ini berpotensi bernilai RM12 hingga RM 16 juta dengan perjanjian dari Ivanhoe Pictures.

Satu-satunya Projek Malaysia daripada 24 projek yang akan disenaraikan pendek untuk Forum Pembiayaan Asia Hong Kong (HAF) 2017 namun 42nd Pictures telah mengesahkan bahawa papan cerita (storyboard) telah ditetapkan walaupun filem UPSIDE/TERBALIK masih belum dalam proses penggambaran. Storyboard ini dengar cerita telah memenangi Anugerah Penghasilan Aurora Media dengan memperolehi SGD20,000.
Okay sebagai seorang yang meminati filem seram, I harap kisah TERBALIK/UPSIDE DOWN ni akan mendapat sambutan hebat dikalangan peminat cerita seram akan datang.

Apalagi jangan lupa nantikan cerita yang penuh misteri dan seram ini di pawagam tak lama lagi. Dengar cerita tahun depan akan keluar.. nantikan..
Filem Malaysia Terbalik / Upside Down di’Remake’ Oleh Syarikat Hollywood Untuk Pasaran Global
(Courtesy by Bro Framestone, 18 Aug 2017)
42nd Pictures - Filem Terbalik / Upside Down

Karya Asal Filem Malaysia Terbalik / Upside Down berjaya menarik minat syarikat produksi terkenal Hollywood untuk ‘remake’ filem ini bagi pasaran Global.

Perkara ini telah diumumkan secara rasmi di FINAS Hulu Kelang oleh Yasu dan Bea Tanaka, selaku pengasas kepada syarikat 42nd Pictures Sdn Bhd, pemilik asal karya Terbalik Upside Down.

Perjanjian antara syarikat 42nd Pictures Sdn Bhd dan syarikat produksi dari Hollywood, Ivanhoe Pictures telah melakar sejarah Malaysia kerana ia menandakan yang pertama seumpamanya untuk mencapai prestasi ini.

Karya Asal Filem Malaysia Terbalik / Upside Down ditulis sendiri oleh Yasu Tanaka, yang juga merupakan pengarah dan penulis bagi filem NOTA.

Untuk pengetahuan anda,

Filem NOTA sebelum ini, telah memenangi Anugerah Skrin Terbaik untuk Festival Filem Malaysia 2016 (FFM28) manakala Maya Karin, selaku pelakon utama pula, memenangi Anugerah Pelakon Terbaik untuk Anugerah Skrin 2016.

Ivanhoe Pictures Tertarik Untuk Remake Filem Terbalik / Upside Down

Ivanhoe Pictures mula tertarik selepas membaca skrip Terbalik / Upside Down sewaktu Forum Pembiayaan Asia Hong Kong (HAF) 2017 berlangsung.

Oleh itu, mereka membuat perjanjian untuk memperoleh hak pembuatan semula filem bagi ini untuknya di 34 negara termasuk Amerika Utara, Perancis, United Kingdom, China, Korea Selatan, Sepanyol, Amerika Latin, India dan Vietnam.

Untuk permulaan, ianya adakan dibuat dahulu di Amerika Syarikat pada tahun 2018.

Kami gembira dapat bekerjasama dengan 42nd Pictures pada pembuatan semula TERBALIK / UPSIDE DOWN.

Kami baru sahaja menghabiskan setahun di Malaysia menyiapkan dan penggambaran kami “Crazy Rich Asians” dan kami mempunyai masa yang hebat di Malaysia.” – John Penotti, Ketua Pegawai Eksekutif dan Presiden Ivanhoe Pictures.

Walaupun Terbalik / Upside Down masih belum dimulakan penggambaran, 42nd Pictures mengesahkan bahawa papan cerita (storyboard) telah ditetapkan supaya keaslian jalan ceritanya kekal walaupun ia dibuat semula di 34 negara.

Potensi Filem Terbalik / Upside Down Di Peringkat Global

Bront Palarae Terbalik / Upside Down

Filem ini berjaya memenangi Anugerah Penghasilan Aurora Media, dengan memperolehi SGD20,000, semasa Forum Pembiayaan Asia Tenggara (SAFF) 2016 yang diadakan di Singapura.

Ia juga telah membuat senarai pendek untuk Forum Pembiayaan Asia Hong Kong (HAF) 2017 – menjadikan satu-satunya projek Malaysia
daripada 24 projek yang akan disenarai pendek tahun ini.

Terbalik / Upside Down sebuah filem berbahasa Melayu sepenuhnya, mempunyai potensi bernilai RM12 hingga 16 juta dengan perjanjian dari Ivanhoe Pictures.

Ia merupakan cerita seram yang menakutkan yang menggambarkan kisah seorang pelakon yang terlibat dalam kemalangan sewaktu pulang dari lokasi pengambaran.

Beliau terperangkap dalam bangkai kereta yang terbalik di dalam hutan dan diseksa oleh sekumpulan lelaki yang sadis.

TERBALIK / UPSIDE DOWN akan dihasilkan oleh Bea Tanaka dan diarahkan oleh Yasu Tanaka, dan dibintangi oleh Bront Palarae.

Xtreme Media scores again
(Courtesy by Boon Chan from The Straits Times, 12 Dec 2016)

Its second winning idea at the Asia TV Forum & Market and ScreenSingapore is a series of comedic sports-linked challenges

A documentary about Bhutan and a game show with a fun take on sports are both project ideas from Singapore's Xtreme Media, a winner two years in a row at the Asia TV Forum & Market (ATF) and ScreenSingapore.

Last year, it won several prizes, including $20,000 in cash from Silver Media, at the inaugural South-east Asian Film Financing (Saff) Project Market, with the idea for Happiness Revolution, a documentary about Bhutan's journey in pursuit of Gross National Happiness.

This year at the same event, it won the inaugural ATF Formats Pitch for original, non-scripted entertainment formats.

The winning idea, Hit It, was announced last Thursday. It is planned as a weekly series, with each episode pitting two teams against each other in a series of comedic sports-linked challenges.

"I’m honoured and feel quite lucky to be winning two times in a row. We are encouraged by the wins and we hope to do better next time round."

MR WILLIAM LIM, Xtreme Media executive producer, on the production company’s win

Xtreme Media executive producer William Lim, 41, describes it as a mash-up of a wacky Japanese game show and a sports-type show such as American Gladiators.

One idea is to have contestants playing volleyball, but on a court smeared with glue.

The production company gets $3,500 in cash and a consultancy package valued at $16,500. Xtreme Media will work with the United Kingdom's all3media International to develop its idea.

But Mr Lim says that at this point, there is already interest from local and regional broadcasters. He adds: "I'm honoured and feel quite lucky to be winning two times in a row. We are encouraged by the wins and we hope to do better next time round."

His company did not participate in this year's Saff, which gave out two awards last week.

From a field of 15 finalists, Vietnam's mob comedy Mamafia won a full audio post-production package worth $50,000 from Imaginex Studios and Basecamp Films; and Malaysian thriller Terbalik, about an actor trapped in an upside-down car wreckage in the jungle and who is tortured by a group of sadistic boys, won an investment of $20,000 towards its production from Aurora Media Holdings.

Terbalik is from the Malaysia-based husband-and-wife team director Yasu Tanaka and producer Bea Tanaka, both 49.

Bea Tanaka says: "It's about how a man survives in a very extreme situation and we think we have come up with an idea that will travel."

The prize money will come in useful for pre-production and she is targeting to shoot the film in April or May next year.

Of the 10 shortlisted Saff finalists last year, four projects, including Xtreme Media's Happiness Revolution, are in production and slated for release next year.

The project market is a partnership among ScreenSingapore, South-east Asian Audio-Visual Association and Ties That Bind: Asia/ Europe Producers Workshops.

A version of this article appeared in the print edition of The Straits Times on December 12, 2016, with the headline 'Xtreme Media scores again'.


Click to enlarge
Singapore's Xtreme Media is a winner at ATF and ScreenSingapore for the second year running
(Courtesy by Boon Chan from The Straits Times, 09 Dec 2016)

SINGAPORE - A documentary about Bhutan and a game show with a fun take on sports are both project ideas from Singapore's Xtreme Media, a winner two years in a row at the Asia TV Forum & Market (ATF) and ScreenSingapore.

Last year, it walked away with several prizes, including $20,000 in cash, at the inaugural Southeast Asian Film Financing (SAFF) Project Market, with the idea for Happiness Revolution, a documentary about Bhutan's journey in pursuit of Gross National Happiness.

This year at the same event, it came out tops at the inaugural ATF Formats Pitch for original, non-scripted entertainment formats.

The winning idea, Hit It, was announced on Dec 8. It is planned as a weekly series, with each episode pitting two teams against each other in a series of comedic sports-linked challenges.

Xtreme Media executive producer William Lim, 41, describes it as a mash-up of a wacky Japanese game show and a sports-type show such as American Gladiators. One idea is to have contestants playing volleyball, but on a court smeared with glue.

The production company gets $3,500 in cash and a consultancy package valued at $16,500. Xtreme Media will work with the United Kingdom's all3media International to develop its idea.

But Mr Lim says that at this point, there is already interest from local and regional broadcasters.

He adds: "I'm honoured and feel quite lucky to be winning two times in a row. We are encouraged by the wins and we hope to do better next time round."

His company did not participate in this year's SAFF, which gave out two awards on Dec 9. From a field of 15 finalists, Vietnam's mob comedy Mamafia won a full audio post-production package worth $50,000 from Imaginex Studios and Basecamp Films, and Malaysian thriller Terbalik, about an actor trapped in an upside-down car wreckage in the jungle and is tortured by a group of sadistic boys, won an investment of $20,000 towards its production project from Aurora Media Holdings.

Terbalik is from the husband-and-wife team director Yasu and producer Bea Tanaka, both 49. Bea Tanaka says: "It's about how a man survives in a very extreme situation and we think we have come up with an idea that will travel."

The prize money will come in useful for pre-production and she is targeting to shoot the film in April or May next year.

Of the 10 shortlisted SAFF finalists last year (2015), four projects, including Xtreme Media's Happiness Revolution, are currently in production and slated for release in 2017.

The project market is a partnership between ScreenSingapore, Southeast Asian Audio-Visual Association and Ties That Bind: Asia/Europe Producers Workshops.

bchan@sph.com.sg

Can you list 10 things you love about Malaysia and its people?
(Courtesy by Mumtaj Begum from Star2, 28 Aug 2016)

With Merdeka Day just around the corner, it’s time to celebrate all the quirky things we love about being a Malaysian. History (Astro Ch 555) has compiled some of that quirkiness in its one-hour special 10 Things We Love About Malaysians, which premieres Aug 28 at 10pm.

It is hosted by Douglas Lim, who talks to experts and Malaysians on what makes us so unique and behave the way that we do. Lim described the show as a retrospective light-hearted programme where we can laugh together at what sets Malaysians apart from the rest of the world.

You know, like our mixture of English and Bahasa that has become known as Manglish. Or that peculiar and maddening concept of punctuality, “Malaysian time”.

“We are who we are. Can’t change that,” Lim said with a laugh during the press conference held to launch the show.

Lim shared that he and the producers collaborated on the script and the list as well. The team went through several brainstorming sessions to make sure the list consisted of items that were truly unique.

Malaysia
Lim and Harith Iskander demonstrating different gestures Malaysians use.

Lim explained: “The whole thing about Malaysia being multicultural – these days, almost all countries are not homogenous anymore. So to be constantly chest-thumping about being multicultural, to be united in our differences, let’s get over that. What else? We needed to identify other things that made Malaysians interesting. Food? Come on! Every country is proud of their food, even those with bad food. That was the biggest challenge. While Malaysians would love everything we came up with, because it’s about us, would other countries find us interesting?”

Lim has celebrity guests like Reshmonu and Harith Iskander on the show for the extra colour. During the show, Lim also gives his two sen worth – or “observational commentary” as he termed it – to ensure that some facts do not rub the audience the wrong way, citing “Malaysian time” as an example.

“We talk about Malaysian timing, but what it is actually is a lack of professionalism. You are being irresponsible, which is something very heavy. So my job is to temper that. Then we have a panel of experts come in to reinterpret the concept of time for a country like Malaysia where we view time as a more stre-e-e-tchy concept.”

However, some topics are no laughing matter, like inconsiderate Malaysian drivers.

“The thing about traffic … there is really no positive way to spin it. We behave like Third World citizens when we get in a car, and behind the wheel: We park anywhere we like. I can understand there are places where you can behave that way, but you are not supposed to do things like that. There is a collective responsibility and rules in place. So we’re actually breaking laws. Motorbike riders putting their handphones in the helmet … ‘hey, that’s cute,’ but they are criminals!”

The show is fast-paced enough that there is no dwelling on one thing too long – be it the good, the bad or the ugly part of being Malaysians.

Lim’s own favourite item on the list is: “People doing charity work on their own without much governmental support or patrons. There are times when Malaysians just band together for a good purpose – in response to a disaster, or just going out and giving food to the homeless.”

He concluded: “At the end of the day, it’s a feel-good show. And we accept certain things are the way they are, that’s just us.”

10 Things We Love About Malaysians is one of three one-hour specials featured under History Asia’s Negaraku Specials, on Sunday at 10pm.

On Sept 4, check out Road To Nationhood which highlights the events behind the formation of our country, featuring previously unseen footage as well as stories of our political leaders in their struggles to achieve independence.

Every Street Tells A Story (Sept 11) has host Umapagan Ampikaipakan walking through a number of famous streets of Kuala Lumpur like Jalan Tun Perak, Jalan Raja and Jalan Pudu, learning their histories.

At the same press conference, Umapagan said: “It was eye-opening for me and I think it will be eye-opening for viewers as well. We traverse these streets every day but we know next to nothing about them. So in the show, I talk about the origins of these streets and more importantly, I talk to the people who live and work and spend all of their lives on these streets. This would be a new side of KL, I guarantee it, to a lot of you.

Telly talk varied Merdeka themed fare
(Courtesy by Tahir Alhamzah from NST Online, 20 Aug 2016

HISTORY, A+E Networks Asia’s leading factual channel, joins in the country’s 59th national day celebration with a programming initiative aligned with the Communications and Multimedia Ministry’s vision to inspire nationalism in Malaysians. The new History Asia Original Productions, featuring locally produced specials, will premiere on History (Astro channel 555) and History HD (Astro channel 575) from Aug 29.

>The month’s celebration will be ignited with the premiere of History Asia’s two one-hour specials. First is 10 Things We Love About Malaysians, hosted by comedian Douglas Lim, which explores the funny and unique side of Malaysians, while the nostalgic Every Street Tells A Story is hosted by Umapagan Ampikaipakan, who goes in search of the stories behind popular street names in Kuala Lumpur.

Premiering on Sept 4 and 11 respectively, at 10pm, these programmes form part of History Asia’s broader range of Negara-ku Specials.
Also premiering are three series from History Asia Original Productions.

On Aug 29 at 9.30pm, Jaime Dempsey travels through the Philippines on her motorcycle as she discovers the country’s 7,107 islands in Ride ‘N Seek With Jaime Dempsey: Quest For The Priestess’ Cloak.

This is followed at 10pm by Celebrity Car Wars, a new, unique hour-long action reality series featuring six of Asia’s top celebrities, who pit their driving and car skills against each other.

Celebrity Car Wars features Malaysians, Andrea Fonseka and Alex Yoong as mentors.

Finally, Sept 8 is the third season of Asia’s top reality photography show —Photo Face-Off.

“With three original series and two specials launching in August and September, we have packed History with a plethora of original, locally produced content. We hope that our viewers may deepen their connection and understanding of our diverse continent, heritage and people through these engaging and entertaining series. We are equally excited to bring brand new Malaysian-made originals to the History audience,” said Michele

Schofield, senior vice president of programming and production at A+E Networks Asia.

Tune in to History Asia and celebrate Malaysia’s 59th national day with specially curated programmes every weeknight at 6pm, kicking off on Aug 15 on History (Astro channel 555) and History HD (Astro channel 575).


Douglas LIm (Right) hosting 10 things We Love About Malaysians.
 
One more week to send in 400 word synopsis to Panasonic’s short film competition
(Courtesy by Deric ECT from Daily Seni, 19 Aug 2016)

THE Panasonic Digital Short Film Competition closes on 6 August. Which means there’s still time to jot down ideas which could land you into making your first short film, plus a four day trip to Japan with hotel and meal vouchers provided.

Organised by Panasonic in collaboration with 42nd Pictures, the contest is the latest in a series of initiatives to unearth new international talents and if you’re a Malaysian filmmaker, this could be your ticket to awesome. Winner gets their film screened at the next Malaysian edition of Short Shorts Film Festival & Asia (SSFFA) tentatively scheduled for December this year.

These guys will even give you the equipment — five finalists will receive a DVX200 camera to complete their project. All you need to do is send in a 400 word synopsis, which could eventually give you opportunities to learn in terms of scripting, storyboarding, production and post production.

Also, here’s a bonus diagram that explains basic storytelling.

ssfc_map_2

If you wrote one of the five chosen synopses (don’t forget to assemble your team too!) then in September you’ll start working on translating your text into a fifteen-minute script. This means free classes by Yasu Tanaka on visual storytelling and mentorship from 42nd Pictures, who will also guide you through the shoot.

All five films will be evaluated by a jury panel — Hassan Muthalib has been confirmed to appear — and the winning entry walks away with the aforementioned prizes.

But that’s barely reason to go through all this trouble. The biggest thing to come out of this would be that short film you’ve just created, which has cleared all copyright and finished in post. Because next, you’re going to submit this to festivals around the globe and potentially kick off the next phase of your life as the filmmaker you were born to be. What are you waiting for?

That’s all we can tell you about the competition for now (check out the website) but all you need to know is this: 400 word synopsis and the application form by next Friday, straight to bea@42ndpictures.com. Get cracking!

Featured image via Galaksi Media.
42nd Pictures-Panasonic to cultivate new filmmakers with Digital Short Film Competition
(Courtesy by Mila Ismail from Kr8tif Express, 12 Aug 2016)

Local production house, 42nd Pictures joins forces with electronic giant, Panasonic to cultivate the new generation of Malaysian filmmakers though the Panasonic Digital Short Film Competition (PDSFC).

Set to be held in conjunction with this year’s Short Shorts Film Festival and Asia (SSFFA) Malaysia in December, the competition is seeking a submission of 400-word synopsis for entry. The selected synopsis will then be developed step-by-step, as PDSFC aims to train its participants in the aspect of script writing, storyboarding, production and post-production process from the start.

Bea Tanaka, Managing Director of 42nd Pictures stated, “Our strength and focus has always been in the script, hence we are not looking for a completed short film as an entry. We will guide the shortlisted participants to develop their synopsis into a 15-minute script – starting with a 2-day Visual Storytelling masterclass by Yasu Tanaka, and followed by scheduled group mentoring by 42nd Pictures.”  

PDSFC is open to all genres except documentary, animation and music video. Submission is only valid for Malaysian participants aged 18 to 35, in groups up to four persons. Five groups will then be shortlisted and guided to produce their short films with Panasonic DVX200 camera, which will be judged by a panel of esteemed jurors for the final winner selection.

The winning short film will be screened at the 7th SSFFA Malaysia this year, and will receive a sponsorship for the post-production of their short film; including color grading, music, and more. Moreover, they will receive 2 flight tickets to Tokyo, Japan in 2017 together with accommodation for 4 days (3 nights) during SSFFA Japan in June next year.

Submission for PDSFC is open now until 26th August 2016.

 
 
 
 
 
 
Contact Us 
I
Career
I
 Feedback 
I
Sitemap